Svět sladce spí

Svět sladce spí

Anotace: ...

Svět zahalen v stříbrném závoji nevědomosti
sladce spí a pláče z noční můry,
či možná hrdinsky brání svoji čest.
Svět opuštěn myslí všech
snad mimo karavany bláznů,
jež se potápí s ním,
hledá záchranný pás.
Svět se potápí,
protože se topí blázni naší doby,
protože prastarý déšť už nesmáčí keltské duby,
protože svět je mokrý krví.
Svět sladce spí ukolébán bouří,
naslouchaje dlouhým veršům,
snad je to tak dobře.
Autor voedor, 16.11.2008
Přečteno 280x
Tipy 4
Poslední tipující: Tomáš Marný, enigman, Mario de Janiero
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Žijeme tam za hřebenem, kde slunce večer rozlévá víno,
na stráni bratři sledují západ, jenž je pro ně kino..

23.11.2008 18:25:00 | Tomáš Marný

blázni všech zemí spojte se
do stavby archy dejte se..

16.11.2008 11:20:00 | Mario de Janiero

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí