Můj roj padajících vět

Můj roj padajících vět

Dnes mám den otevřené mysli,
tak prosím,vstupte
a prohlédněte si můj roj padajících vět,
každý v jiné barvě zářící:

modrý roj je klidný jak mořská pěna,
když hladí písek pobřežní.

žlutý bláznivý jako čmelák,
poletující kolem sladce voňavé květiny.

červený roj je zuřivý býk,
vypuštěný z arény.

oranžový roj vesele tancuje,
v rytmu životních radostí.

hnědý je moudrý budha,
meditující o strasti.

zelený léčí jako příroda,
pln soucitu a slov útěchy.

růžový něžný,úsměvem září
a krásu nám kreslí do tváří.

bílý plný začátku a snění,
nepopsaný list pouti životní.

černý roj pláče a duši v kusy trhá,
ale brzy se potichu odplíží.

a fialový roj tajemství uchovává,
bez něj by člověk byl snadno čitelná kniha,
ničím zvláštním výjimečný
Autor Kim (Ta samá Kim), 16.11.2008
Přečteno 285x
Tipy 5
Poslední tipující: Mannon, Lota, Lukáš Rymeš
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezké přirovnání...

16.11.2008 20:44:00 | Mannon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí