Otcové povězte...

Otcové povězte...

Anotace: Je možno osadit lásku rámem definice?

Otcové vážení, pojďte ku zpovědi.
Vědcové, mudrci, v učebnicích spící,
znáti mi lačno jest Vaše odpovědi,
zda lásku možné je sevřít definicí.

Zénone z Eleje, kéž bys na čas ožil,
jistě Tvé myšlenky pevné jsou a silné.
Zdali když Amor svůj šíp do luku vložil,
následky střely jsou zcela neomylné?

Vesmíru vládne Bůh, milý Aurelie?
Roven je rozumu, podle Tvého psaní.
Kdo vládne srdci, co v hrudi prudce bije?
Veliké tajemství, o němž nemám zdání.

Nutno je ptáti se mistra Hippokrata,
jestli snad chorobou ona láska není.
Zda nejsou city jen Achilea pata,
jež mohou příčinu dáti churavění.

Edwardsi, příteli, zdali je to k smíchu,
že lásku pocítil jako první Adam?
Pochází ona snad z prvotního hříchu?
Odpověď nemaje stále jenom hádám...

Alberta zpovídám, posledního hosta,
řešení načrtne na podtácek pivní:
"Láska je definic dokonale prosta,
počin všech citů je zcela relativní..."
Autor Guardianes, 17.11.2008
Přečteno 215x
Tipy 3
Poslední tipující: hanele m., Saša T.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tahle má nápad, je originální a dobře napsaná - některý rýmy se mi moc líbí... (spící - definicí, mistra Hippokrata - Achilea pata...)

18.11.2008 10:00:00 | hanele m.

Jen svůj názor klidně dokonči, kritika mi nevadí, naopak...

17.11.2008 16:50:00 | Guardianes

ta báseň je dobrá, ale...

17.11.2008 16:23:00 | Kristine Clary-Aldringen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí