Zalekl soumrak...

Zalekl soumrak...

Anotace: ...

Zalekl soumrak tvých copů
se,chvíli ztratil v slunci jas.
V hlubině pasu základ kopu,
přesadit můru zlata klas.

Rozprostře tvář svou nahotu
a mění ústa k nelíbání.
V tmě pozná úsvit samotu,
ztich pohár vína ve svítání.

Včesal zub barvu na zimu,
hřebenem času pravidelným.
Zalknutí sousto podzimu,
stalo se těžko stravitelným.

V chrámu ční rámy obrazů,
s portréty kmeny holých větví.
Couvaje růže do mrazu,
planoucí oko sněhem setmí.

Zalekl soumrak tvých copů
se,kryly s růží v hustém sněhu,
kde nyní v mrazu,v příkopu,
hledám si slunce,lásku,něhu.
Autor Zdenek, 17.11.2008
Přečteno 268x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, NikitaNikaT., Tacca, Severka, Květka Š.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrá, líbí se mi.

17.11.2008 23:21:00 | Psavec

..jako vždy..si u Tebe pěkně počtu..

17.11.2008 20:06:00 | Tacca

/zaklekl soumrak do tvých copů/ to je nádherný verš...;)
i báseń je moc pěkná...*

17.11.2008 18:45:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí