Ona

Ona

Anotace: Země spadá do rukou jiných lidí...

Luna jasně zářící na tmavém nočním nebi a ona stále se sama sebe ptá.."co kdyby"

- kdyby byl svět jiný

Nikdy neztrácet naději a kráčet dál..
na jejím těle bílý šat vlál..

Obzor, jenž byl vidět kol lesa,
konče vysokou skálou..

- tam ona stála

Obzor její rodné zemi, její srdce plní pýchy a hrdosti..

Jako kapky rosy jí smáčely hebkou, bílou tvář..

- slzy

Viděla, že teď bude vše jinak . .

- bolest

Jak ráda by změnila tenhle svět..slzy jí omývají ňadra

Bílá postava, jenž na skále stála - pevná, nespoutaná

Přistoupil k ní ze zádu muž,
s tváří nesmělou

zamrazil ji dotek, jenž jí spočal na jejich rukou...

Pevným objetím jí chtěl říci, že svou nádhernou zem neztratí . .
Autor Mrs.Grázl, 18.11.2008
Přečteno 337x
Tipy 5
Poslední tipující: Cybermud, hezule, sluníčko sedmitečné, Tomáš Marný
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...to smutné dívčí v háji posvátném hlídají na hranicích duchové předků... ...dobré je pro ní zemřít...
...také chci a tvá báseň dodá odvahu k boji... má to smysl

22.12.2008 15:22:00 | Cybermud

Hezká :)

20.12.2008 11:47:00 | hezule

Nádherně poetické!

28.11.2008 12:32:00 | sluníčko sedmitečné

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí