Tak jako minule

Tak jako minule

Anotace: asi to není moc kvalitní básnička, ale je...pro tátu. snad se zase brzy uvidíme.

Jako malou jsi mě vodíval
do depa, místo do školky,
když řekla jsem
"Já chci na mašinky!"

A pak ses pohádal s mamkou,
že mě rozmazluješ,
ale já tě za to měla ráda.

Ty jedinej přece rozumíš
naší dětský duši...

Nebo jsi mě nosil na ramenou,
i když jsem byla velká,
a nechtělo se mi jít pěšky
(na Šerlich).

Vzpomínám si na rybičky
-na chleba s medem bez kůrky,
rozkrájený na kostičky.

A bramborovou kaši
k Štědrovečerní večeři
místo salátu
-jen kvůli mě.

A pak jsi odešel
a já už nebyla to
rozmazlený dítě,
co nechce chodit do školky
a taky jíst chlebový kůrky,

ale holka,
na kterou můžeš bejt pyšnej
-premiantka
nejlepší třídy na gymplu
(i když o to vůbec nestojim).

Mnohem radši si s tebou povídám,
třeba jako minule, o Obamovi,
ale spíš o jižní Africe,
o Zimbabwe, jež sužuje inflace
-o Cecilově Rhodesii.

A taky o tom,
že si nepotřebujem dávat dárky,
ač nám to všichni vyčítaj,
k Vánocům, k narozeninám taky.

Nám přece stačí,
že o sobě víme,
že jsme,
a že si občas můžeme
jen tak popovídat,
tak jako minule,
trochu zavzpomínat
a ty kolem nás nevnímat...
Autor Kristine Clary-Aldringen, 18.11.2008
Přečteno 284x
Tipy 8
Poslední tipující: mauvais-ange, Triffid Kolbe, NikitaNikaT., jusTMee, Petbab, ztracená
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST! tady slov netřeba. Nádherná, citlivá, lehce emoční básenka. Silný a působivý závěr. Dostat dárek, je krásný, to ano, ale není nad lásku, ať už k rodičům, prarodičům, sourozencům, či přátelům... Pár slov někdy znamená mnohem víc... a pocit, že máte jeden druhého, to Vám nikdo nikdy nevezme.

19.11.2008 20:03:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí