Chtíč

Chtíč

Anotace: ...

V hořící místnosti plameny olizují dvě nahá těla.
Z temného obrysu kápě svítí dva bílé body.
Dívka, která před hodinou na ulici tělo nabízela,
teď v horkem zchvácené cimře libertinův trest plodí.

Z obrazu madona se dnes šklebí jak zlá čarodějnice.
Venku duní hromy, na chodbě pláče malé dítě,
v krbu oheň praská tak strašlivě, hlasitý stále více,
dvě postavy už jen leží, jak se zdá, sytě.

Ten muž dnes už neudrží štětec, cosi ho sžírá,
plátno v rohu místnosti smutně chřadne.
Onen pokoj ho svými chapadly stále víc svírá.

Plamen již dohořívá a jizba chladne.
Dnes vidí znovu obrys kápě se nad postelí sklánět
a na zdi autoportrét, z něhož se směje Edouard Manet.
Autor Tomáš Marný, 18.11.2008
Přečteno 356x
Tipy 3
Poslední tipující: ziriant, grohy
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkné a až k pláči

20.11.2008 18:27:00 | Krysinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí