Vrána

Vrána

Anotace: Když vás někdo zklame, těžko se přemýšlí vesele...

Zavřená vrána ztrácí svá pírka.
Pírka, co žádný nevidí.
Cítí se asi jak zlomená sirka,
a stejně ji nikdo nehladí.
Nehladí, nekrmí, jenom se kdosi dívá.
Tiše se směje cizímu bolu.
Schoulená v pasti, když smutečně zpívá.
Snaží se nespadnout dolů.
Chodí se kolem,
nikdo nic neříká.
Chodí se kolem,
Co je to? - Dýka?
Vražená do těla v okolí srdce.
Slza jí upadla na křídla.
Ztratila černotu přece.
Už má jen smutek,
už má jen bolesti.
Ztratila svůj vztek,
má jen své neštěstí.

Když znovu ta pírka narostla,
začalo venku sněžit.
Byla teď obdařená radostma,
v tom se to začalo šeřit.
Sníh vráně zakryl černotu.
Zase už má jen smutek a samotu.

Slunce ale zasvítí,
bílý povlak roztává.
Tvář šťastnou zas mohla míti,
bílá srst jí však zůstává…
Autor Markéta Š., 20.11.2008
Přečteno 259x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí