Poupě hlasu.

Poupě hlasu.

Anotace: Může být poupě hlasu slabé?

Poupě hlasu má kořeny v hrdle,
kmeny tisknou pevný obraz list.
Nevyřčeno,co padalo prve,
za úderem časovaných míst.

Hlavy klaně na polštáře pěny,
drolí kolem hladu spící sníh.
Za nehty proud šedomodré stěny,
umaloval portrét jeden z nich.

Ochuceno kvasem,kyselé souvětí
do obsahu břidlic vůni skryl.
Každých dvacet čítánek pro děti,
rokem generací,léta mění styl.

Haslé světlo tmu kol kolem rojí,
obsah básně do názvu se sví.
Poupě hlasu se žárovky bojí,
když ptá se opět,zda rozsvítit smí.
Autor Zdenek, 25.11.2008
Přečteno 230x
Tipy 8
Poslední tipující: Holis, Květka Š., NikitaNikaT., Kristine Clary-Aldringen, WAYWARD, Tacca
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to zajímavé, působivé, dobře se mi báseň četla.

25.11.2008 21:35:00 | NikitaNikaT.

...přiznám se,něco jsem nezhmotnil,ale tip jo :-)

25.11.2008 19:34:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí