Vánoční s předstihem

Vánoční s předstihem

Anotace: ...

Včera jsem viděla osobu XY,
jak si vykračuje ulicí XZ,
a i když to snad možná nebyl on,
bylo by lepší ho vůbec nevidět.
Měl oči jako hvězdy vyrobené z jantaru,
není divu, když to musel býti Žid,
a patku rozcuchanou ostříhanou postaru,
a tvářil se jak byl by zneužit,
když táhne balíky přání a osudů v nás
a zvon vyzvání, je vánoční čas.

Včera jsem viděla osobu XY,
jak kráčeí po ulici XZ,
a jestli to snad přece byl on,
možná zatoužil na čas odletět.
Měl v očích hvězdy, co leskly se jak komety,
a ruce prázdné a na zádech batoh,
a já jsem se bála zeptat: Jsi to ty,
a kde sis k těm slzám pomoh´,
a on táhnul balíky přání a osudů v nás,
až do skonání - je vánoční čas.
Autor voedor, 26.11.2008
Přečteno 598x
Tipy 3
Poslední tipující: Verýk, Bíša, Mbonita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Moc hezká básnička. Fakt povedená :o)

17.12.2008 10:28:00 | Verýk

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí