Poema zabedněncům

Poema zabedněncům

Anotace: Pro ně a o nich.

Každý den, někdy i každou hodinu,
teď nemyslím tím nezbytně pouze a vůbec rodinu,
nutno je nasadit tón a smysl přístupný i tomu,
kdo mysl svojí uvěznenou má v... bedýnce.

Marné zdá se být vysvětlovat,
nánosům běžnosti něco víc ukazovat,
srovnání při rovnání přirovnávat,
když posluchač zdá se být... v bedýnce.

Hranici slušnosti oponovat,
morálku ředit přirozeností,
pokoušet přízeň svých čtenářů či hostí,
nemůžete, když nacházíte se... v bedýnce.

Od stěny svobodně ke stěně,
do rohů jen když se nikdo nedívá
od půllitru domů zase ke své ženě,
takhle to... v bedýnce chodívá.

Neklepat, netřepat, opatrně s tím,
vězníme tu v tom živý náklad,
hlavou nahoru a nohy pevně na dně,
napsáno mají na... bedýnce.
Autor IX325, 27.11.2008
Přečteno 304x
Tipy 2
Poslední tipující: jaroslava anna, Mario de Janiero
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co napsat?...Šup do bedýnky ! :)

28.11.2008 00:28:00 | Šantir

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí