Žízeň

Žízeň

Anotace: Když člověka přepadávala žízeň na každém rohu..

V podvečer žízni bolavé,
putuje z číše alkohol drob,
do hrdla síně dovane.
Hlt každodenně kope svůj hrob.

Ty rána suché,tlející,
jazyk mně zatěžklý práchnivinou,
vsákl proud vody klející.
Zapadl do tmy vlastní vinou.

Vzpomínka na pohár broušený,
to pomáhá tlít chvíle s tebou,
kdy nesčetněkrát zkoušeny
jsou ruce,které zdá se zebou.

Do oken sypou zrna hrách,
ční chvíle co teď časem přejde.
Padaje z výšek hvězdných drah
a anděl bránou pekel vejde.

Samota bojící komory
se tmy,co ruku žízeň vodí.
Úsměv té chladné potvory
nápad svůj nový opět rodí.

Mnoho mi jazyk rozkvétá,
v těch napěněných dálných polí.
V ní duši svou si rozmetal
a obsadil do chladných rolí.

S hejny vran oblohou modravou
plá smířený osud sobě vlastní.
Mění se rozum v kost hlodanou,
směřuje jazyk vstřícné pasti.

Pohřbil mně kámen bez viny,
křížem už žízeň nebrání se.
Své ví i jaro bez zimy.
Kost v javor nikdy nevrátí se.
Autor Zdenek, 27.11.2008
Přečteno 221x
Tipy 9
Poslední tipující: Tacca, Květka Š., NikitaNikaT., enigman, Psavec, Mbonita, petříček
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chtěl bych Tě navštívit ve Walesu, co ty na to, Zdeňku?
zdraví Tě Patrik.

27.11.2008 22:34:00 | PatriceB

Parádičková.

27.11.2008 21:14:00 | Psavec

:o)

27.11.2008 21:10:00 | Mbonita

Perfektní!!! Na to, že nepiješ, úchvatné.

27.11.2008 20:54:00 | petříček

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí