Z literatury

Z literatury

Anotace: Pokud se to někomu bude zdát povědomé, budu rád. Bude to totiž znamenat, že jsem to přeložil dobře.

Cesta jde pořád dál a dál
od dveří, kde jsem začínal.
Teď mizí v dálce pode mraky
a jestli můžu, musím taky.
Až zase najdu křižovatku,
kde další Cesta příběh poví
a přidá další řádku.
A kam potom? Kdo ví?

Cesta jde pořád dál a dál
od dveří, kde jsem začínal.
Teď mizí v dálce pod oblohou,
ať jiní běží, jestli mohou.
Ja věčnou cestou unavený
najdu svůj dům, svůj hrad,
tam oheň v krbu nad poleny
ohřeje mě, půjdu spát.

Snad čeká za rohem či nejbližším keřem,
další má cesta či tajné dveře,
a i když kolem šel jsem na stokrát,
jednoho dne se zase rád
vydám zas dál už po tisícé,
na východ od Slunce, na západ od Měsíce.
Autor Maly_Al, 27.11.2008
Přečteno 265x
Tipy 2
Poslední tipující: Jean89
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí