Markytánka

Markytánka

Anotace: O bolestech války, o sleposti těch kteří vedli válku a těch kteří ji museli přihlížet

Ach markytánka,
na pohled jemná jak sedmikráska
uvnitř, je však samá vráska.
Po klidu tajně touží
myšlenka na mír, ji ale souží,
válku už má vrytou pod kůží.
Ach markytánka
pro muže velká hádanka,
vojáka pro utěšení políbí,
lásku mu však neslíbí.
Vidí-li člověka umírat, oči ji neslzí
k nebi se už nemodlí,
za tohle, ale nesuď jí
vždyť, násilí tím nezmizí.
Ach Markytánko,kolika životy už jsme platili,
než nenávist v sobě zhasili.....?
Autor Skalka, 28.11.2008
Přečteno 328x
Tipy 6
Poslední tipující: Rembrandt, jedam, Květka Š., WAYWARD, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jsou to věci,o kterých by se mělo taky psát,díky

28.11.2008 20:32:00 | WAYWARD

Líbí se mi obsah, má myšlenku, jistý pocit, dobrý nápad. ST!

28.11.2008 19:54:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí