Utichla ústa...

Utichla ústa...

Anotace: ...

Utichla ústa za lesy v dál,
chuť malin zná po nich tesk planě.
Chladný stín ty naše rety nám hřál,
než roztál jich stisk teplé dlaně.

Bezpočet něhy nám kryl střešní krov,
za deště kapky tnou hladem.
Přála jim oblaka úspěšný lov,
teď leží tu na zemi ladem.

Po hromu ozvěny rozpáral tmu
blesk,jež padl na klubko vosí.
Všade tě vidím,kam se jen hnu.
Jdem ruku v ruk ve stopě bosí.

Utichla ústa jež chtěla nás hřát,
dnes touží po polibku marně.
Špice tvar svobody vzčněla z řad.
Jí daří se vítězit zdárně.

Utnuly věty s ní zbytek pár slov,
se ztáhla nám opona dechu.
Sliby jež před časem lepily kov,
po nich vidu též ani slechu.

Zhroutila střecha s ní všechen ten krov,
pohřbil déšť slib,kapky tříští.
Po stopě vdovců a po stopě vdov
kráčí vstíc lásky příští.
Autor Zdenek, 28.11.2008
Přečteno 235x
Tipy 6
Poslední tipující: Holis, Květka Š., WAYWARD, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...trápíš mě svými dílky,čtu je dokola a zavařuju mozek v papiňáku,někdy ne a ne pochopit autora,někdy ne sebe.
Jeden až dva obraty,použitá slova a pro mně tisíce asociací a vysvětlení a to musím být lihuprostý,ale já tě prokouknu :-)

28.11.2008 21:04:00 | WAYWARD

Pro mne hodně pocitová a myšlenková básenka, maliny já ráda, horkou lásku! :o)

28.11.2008 20:45:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí