Idylická představa

Idylická představa

Anotace: Ze sbírky: "Balady našich dnů"

Sbírka: Balady našich dnů

Idylická představa

„V nemoci i ve zdraví“,
dodává se k tomu.
„V bohatství i chudobě“,
přísahali pánu Bohu.

„V dobrém i zlém“,
jak jinak přeci?
„Dokud nás smrt nerozdělí“,
budou jak vítr lehcí.

„Ano“,
řekla jedna paní.
„Ano“,
řekl muž vedle ní.

Nevěsta celá v bílém,
jako biblická postava.
Ženich jak růže květ –
idylcká představa.

Po společném soužití,
v idylické představě.

„Tys mi lhala!“
„Tys mi lhal!“
„Já měl pravdu!“
„Já ji měla!“
„Proč jsi si mě vzala!?“
„Proč jsi si mě vzal!?“

*

V nemoci i ve zdraví,
v bohatství i chudobě.
V dobrém i zlém,
dokud nás smrt nerozdělí.

Idylická představa,
společného soužití.

Cha cha,
cho cho,
che che.
Autor Miro Sparkus, 28.11.2008
Přečteno 404x
Tipy 3
Poslední tipující: Holis, Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí