Zimná depresia

Zimná depresia

Anotace: Táto básnička odzrkadľuje výhľad z môjho okna na svet, ktorý zdá sa nemá zmysel...

Šedé paneláky
utápam sa v depresi
cigaretový dym
od susedov pod nami

Zahmlené okná,
tmavé izby a chlad
štipľavý odpadkový smrad

Znudení ľudia,
stojaci v obchode,
s nákupmi odchádzajú
v temnom pochode.

Zimné depky,
prepracovaní páni.
Podráždené tetky
stojace na trhu,
snažiac sa zarobiť
nejakú tú korunu.

Lenže prší,
dvere bytov sú zavreté,
za nimi počuť hádky,
a tiché stony,
sused naproti
hrá na klavíri hrozné tóny.

Tabletky proti únave,
treba ísť do práce,
babky sa šmýkajú na klzkom chodníku,
nikto im nepomôže-
už len zo zvyku.

Apatia k životu,
tí ľudia potrebujú
lúče slnka a vôňu kvetov
a potom môžu vyraziť
do svojich svetov.
Autor Mišiačik, 29.11.2008
Přečteno 236x
Tipy 9
Poslední tipující: Paulín, Květka Š., Giginka, Bíša, fuu, Petbab, voedor
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná zimní depka s optimistickým koncem.

03.02.2009 19:00:00 | Paulín

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí