Červenec

Červenec

Anotace: Povinná báseň do školy na měsíc narození...

Děti všude venku jsou,
pořád si jen hrají,
na schovku či honěnou,
mají ty hry rádi.

Celý den, až do večera
toulají se venku,
nemusejí do školy,
schánět omluvenku.

Prázdniny totiž začaly,
aby děti venku řádily,
odpočinuly si od školy
a kamarády hledaly.

Kamarádi přišli hned,
než by člověk řekl "med"
prázdniny nám letí, jako voda
začala nám nová móda.

Do školy se všichni těší,
aby byli stále lepší,
v psaní, čtení, počítání,
všichni se však toho brání.

Učitel mu něco říká,
žák však nikam nepospíchá,
učitel mu hrozí, kárá
žák však pořád neposlouchá.

Škola je však potřebná, to věz
uč se pořád čím dál víc,
než ti spadne na hlavu kříž,
pak už nebudeš dělat nic.
Autor Kšanda :), 29.11.2008
Přečteno 267x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano jsem holka a netvrdím o sobe zes em umelkyne, ale kdyz mas ve skole na basen 5 minut a tematicky to ma byt tak, ze to má být spojené s mesicem narozeni a s oborem, ktery studujes tak neco tvor.

28.01.2009 23:13:00 | Kšanda :)

no, holka, snad ses holka, tva basen je dost zacatecnicka, nektere rymy ti ani nenavozuji, rytmus je nepresny a to tema... no chapu, ze je to do skoly, nicmene...skoda slov

03.01.2009 00:20:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí