Návrat z války

Návrat z války

Anotace: Mělo to být opět o lásce, ale stejně jako u DeJude se to zvrhlo někam jinam...

V hlavě si nesu obrazy války,
k tobě se vracím, má ženo, z dálky.
Byl jsem pryč dny, měsíce, roky,
potkával chytráky, míjel i cvoky.
Tráva tam zelená s červeným melírem,
domů se vracím, sám sobě kurýrem.
Pistoli vtiskli do mojí ruky,
vraždil jsem muže, zabíjel kluky.
Vlekly se vteřiny, loudaly minuty,
na nohách onuce, když přišel jsem o boty.
Dusil se na slunci, mrznul jsem ve sněhu,
nespal jsem strachy, plivaje po Bohu.
Záblesky pušek a hroty bodáků,
vždy našly cíl na hrudi vojáků.
Hlínu jsem polykal, zapíjel z louží,
vrány mi nad hlavou už dlouho krouží.
Granáty třaskaly, střepiny rvaly,
bundy, košile, kůži i svaly.
Prošel jsem vesnice, města i státy,
bez tebe milá, mámy i táty.
Z kouřících hlavní, vylétly náboje,
tváře žen halí, smuteční závoje.
Blížím se k domovu, těším se na děti,
to vše ti píši v poslední závěti.
Už jsem doma ženo, však rakev tlačí,
tvoje oči, milá, slzy ti smáčí.
Autor Wacurabbu, 30.11.2008
Přečteno 382x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, BlueBird, Lorraine, EsteeG, lama.sem, Martin Němeček
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za poctu

04.08.2009 03:06:00 | Wacurabbu

Fakt úžasný!

11.07.2009 02:23:00 | BlueBird

čumím s otevřenou pusou - skvělá práce, tohle chci taky jednou umět

04.12.2008 13:53:00 | lama.sem

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí