Dělnická 1036 & 1035

Dělnická 1036 & 1035

Anotace: .....

Bydlel jsem v činžáku
na konci osmdesátých let
Každý patro
se rovnalo
hejnu exotů:

Pan Václav - Valdice
nevím kolik - vykrádačky
Pan Otto - nevím kde
nevím kolik - distribuce
pika & jiných sraček
Pan Roman - 20 let - Valdice
rozčtvrcení a spálení dalšího našeho
souseda kokty Majkla (dealer drog)
budoucí pornoherečka Míša
a
mezitím nějaká ta oběšení
na klice (Ruda) atakdále atakdále...

Nejslušnější byla doktorská
rodina
která to vydržela dva roky
než ji nahradila jiná rodina
lépe zapadající do schématu
našeho konce 80tých
let

Pařilo se všude - za kotelnou
v kočárkárně (příležitostní
ložnice)
v sušárně
Toulen v pytlíku
a chlast byl na denním pořádku

---

Bydlel jsem v dalším činžáku
na konci 90tých let
Tentokrát
žádný fet
žádný chlast
zádní zmlácení synové nebo otcové
A jenom jedna rodina
nezapadající do schématu
konce 90tých let:

On na tabletách (magor)
ona regulérní kurva
1 x bronchitický syn
1 x přerostlá dcera

---

10 let
bože
jedna dekáda
a kotelna pořád stojí na svým
místě
Tenkrát jsem šel dost daleko
na to
abych se ztratil sám sobě
Možná jsem to měl udělat -
byli bychom na poschodí už

2

***
Autor JirkaS, 01.12.2008
Přečteno 275x
Tipy 14
Poslední tipující: Iva Borecká, Triffid Kolbe, HarryHH, Psavec, Holis, NikitaNikaT., JR, Myrja, JardaCH, Bíša, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Každý si neseme svůj kříž ...

*- ... jenže byli bychom asi za voly
kdyby jsme to dělali bez účasti veřejnosti
a bez zjevné příčiny

***- protože žít bez příčiny
- ať již objektivní a nebo subjektivní
je zbytečné a navýsost pitomé ...

03.12.2008 14:12:00 | HarryHH

Myslím, že Bíša to perfektně vystihl. :o)

02.12.2008 11:52:00 | NikitaNikaT.

Bíša mne předběhl... máš mou úctu. Podobné atributy ? Panelák, toulen, občasné ložnice... život na sídlišti, znám, žiju, obdivuji.

01.12.2008 22:03:00 | JR

Baladická anabáze ze života prokletého básníka...

01.12.2008 14:16:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí