Lásku mi šeptlo...

Lásku mi šeptlo...

Anotace: ..

Lásku mi šeptlo dnes modravé ráno,
horoucí slzou měď vlasů lán.
Do vínku mě známo a životem dáno,
nejednu láhev,tvář,útěku plán.

Dech měsíční noci ve strunách náhle,
vykouzlil tóny hned několik vět.
V němž obraz světel mi rukou mávne
a rožehne mysl ve šťastný let.

Bezpočet láhví mně hrdlem pálilo,
zhasla v nich žízeň i žár lásek var.
Poutaný večer hlas s okovem ladilo,
rozžehlý svícen tmu oddělil v pár.

Loudavou nocí mrak v dešti schyluje
olíznout dechem tvůj ztracený ret.
milovat,utíkat,špatně se rýmuje,
ztěží vše napraví podaný květ.

Lásku mi šeptlo dnes modravé ráno,
procitl v náladě nový čas rej.
Do úst mně znám a jazykem dáno,
verš,rým i muzika se slovem hrej.
Autor Zdenek, 02.12.2008
Přečteno 272x
Tipy 9
Poslední tipující: takova, Holis, Myrja, Psavec, NikitaNikaT., Kristine Clary-Aldringen, Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je taková skotačivá

05.12.2008 09:42:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí