Mrtvá duše

Mrtvá duše

Anotace: I mrtvá duše může žít. . .

Slunce osvítilo dívčí krásu
Nikdy neslyšet tón jejího hlasu
K nebi vzlétla její duše
Nic nevěda, nic netuše

Ve smrti krásná jako v životě
A přesto navždy v samotě
Byla opuštěná
Tahle krásná dívka, mladá žena

Mezi ostatními v podsvětí se nachází
Drobnými krůčky neznámou krajinu prochází
Po něčem toužila, něco chtěla
Snad lásku, sama nevěděla

Mrtvý prý mají klid
Avšak její duše chtěla zažít něžný cit
Láska byla jí vždy cizí
Snad teď pozná tu sladkou vizi
Naplnění

Muž chytá ji za rukáv bílých šatů
Srdce pohltila vlna neznámých citů
On to byl, na koho čekala
On to byl, koho jí Láska vybrala

Ač mrtvá duše, stále žije
Její tělo na hranici plane
Láska však jí pohltila
Něžným polibkem mrtvých se zaslíbila
Nikdy je neopustit
Autor Santinan Black, 03.12.2008
Přečteno 361x
Tipy 7
Poslední tipující: Gracia, Psavec, v.hercik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná, máš moc dobré básničky, kéž by mě to šlo tak jak tobě :-)

07.12.2008 22:48:00 | Hasa

Velice zajímavá báseňka.

04.12.2008 23:16:00 | Psavec

krásné počtení

03.12.2008 11:37:00 | v.hercik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí