Cherubínu

Cherubínu

Bělostné to dlaně cherubína,
zlatavý to háv mu oblékám,
bělostnými dlaněmi mne svléká,
prý „beztak růži z ráje nečekám“

…Čekala jsem…

Plavé vlasy sametem se zdají,
oči lesklým blankytem snad jsou,
hrou rozkošnou se koutky snaží zvednout
mých rtů; hrou vpravdě nestoudnou

Pro básně, které (strojeně) mu psala
nemocná má duše z hlubin snů,
pro cherubína často zaplakala,
co na tom však? Jen změť to špatných dnů.

V sametovém hávu v lůně pekla,
se zlatavým vlasem před ďáblem,
teď náhle sama bolestně jsem klekla,
pro nedůvěru v hry, jež moc jsou přehrané
Autor Jenovéfka.pel.Nomistérion, 03.12.2008
Přečteno 273x
Tipy 10
Poslední tipující: Terulienka, Holis, Myrja, Kristine Clary-Aldringen, Dračičák, enigman, hanele m.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

podle sebe soudím tebe: mě to přišlo celý ňáký sprostý, nebo jsem to nepochopil

20.06.2009 23:39:00 | ewon

Obdivujem,istú starú vnešenosť výberu slov do básni,dnes už jej veľla nebýva

23.04.2009 13:45:00 | Terulienka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí