Dívky

Dívky

Anotace: Jedna z mých literárních prvotin

Dívky jsou músy s lidskou tváří,
jsou jako hvězdy co na obloze září,
dívky jsou ozdoby Tohoto světa,
toto je pravda co platí již léta.

Každá dívka je víla,
z každé plyne neuvěřitelná síla,
síla ducha nepoddajná,
u většiny je však tajná.
A ty jež se ji projevit nebojí,
o ty všichni lidi stojí.

Dívky jsou květiny na louce života,
kterou nezničí ani ta největší potopa,
na které zůstane jen stopa života,
na této louce dívky vždy dozrají,
ať již v pelyněk,či v růži potají.

Růže tvářící se jako pelyněk,
vzbuzuje jen škodolibý výsměch,
smích, jenž slyšet není,ten jež za zády šumí,
lidi kteří toto umí, si jen pohrdání vyslouží.

Dívky jsou inspirace umělců všech,
myšlenkou na ně dílo začíná jako duše lék,
a slzou srdce zlomeného končí, jako hořký pelyněk.
Dívky jsou počátkem i koncem všeho dobrého i zlého.

Dívce nikdy neubliž,
tohle by měl každý číst blíž,
a v srdci tuto zkazku nést,
jinak se mu nemůže nikdy dobře vést.
Autor Little.mikee, 04.12.2008
Přečteno 265x
Tipy 7
Poslední tipující: Holis, střelkyně1, mexx, Alasea
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná báseňka,líbí,za to dívce nikdy neubliž,ST!:o))

05.12.2008 12:30:00 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí