Dej mi svá ústa.

Dej mi svá ústa.

Anotace: ...!

Dej mi svá ústa,líbej,hřej
a zvěčni tiskem retu síly!
Nebuď mým letním podzimem
jež sněhy zimu opustily.

Únavě čelí hoře svit.
Skleněné oči v kostce ledu,
bodala jehla,v uchu nit,
již okusila sladkost medu.

Nezoufej tolik,dny co jdou,
se mění s noci bez ustání.
V zajetí slunce,pohromou,
nikdy se zimě neubrání.

Nemuč mně teskem,raděj křič,
kdy období se v oblak táhnou.
Úsvitem každým blíž tvá líc
i rety,které k sobě prahnou.

Dej mi svá ústa,líbej,hřej,
nechť život opět spojí síly!
Pak spolu z hrobu povstanem
co cizi už kroky udusily.

Prachnou kost sněhy ovinou.
Na stejné niti skrze jehlou,
zpět naše dlaně ocitnou!
Po smrti rovněž táhnem ve dvou.
Autor Zdenek, 04.12.2008
Přečteno 235x
Tipy 5
Poslední tipující: Quigleika, Tacca, petříček, takova
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...krásné básně...

14.12.2008 14:36:00 | Quigleika

Pěkná, velmi pěkná morbiďárna. Sakra, předstihl jsi mě v
mém oblíbeném žánru o světelný rok. Dobře mi tak.

05.12.2008 16:13:00 | petříček

Líbí se mi

05.12.2008 09:41:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí