Památce podivuhodného mandarina

Památce podivuhodného mandarina

Anotace: Reakce na Améliinu báseň Svět už není krutý k holubům. http://liter.cz/Basne/205981-view.aspx

I.

podivuhodný mandarin
zemřel
čest jeho
památce

nosím mu na hrob
kytice duhových barev
ale on
je stále nespokojený
a žádnou z nich nepřijme

už se za ním bojím chodit
jak je nevrlý
a kouše

II.

poletím
za velmi dlouho
někam do číny

do té doby
budu chodit
po zemi
nabroušené
jako
bílé sklo

a slunce ve mně
osvítí
paprsčitě
krystal
pode mnou

III.

protože jdu
cestou širokou
už nemusím docházet
na místa daleká
neboť jsou tu možnosti
neomezené

IV.

jsem-li teď sláb
ať nezapomenu
na spásu jež kráčí se mnou
neboť
ji uvidím
vždy
když se na ni
podívám
Autor ludmil, 04.12.2008
Přečteno 435x
Tipy 12
Poslední tipující: Koskenkorva, drsnosrstej kokršpaněl, prostějanek, Mannon, Já Esther Ruth, jedam, Bíša, v.hercik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

hmmm...hmmm...taková nadějná-dalo by se říct že mírně optimistická...

06.07.2009 13:21:00 | Rejha

lůďo, to je zvláštní báseň.

05.12.2008 12:19:00 | Já Esther Ruth

Podivuhodny margarin a s podivem , ze znas Plastiky /pro tvuj vek/...hezke

04.12.2008 23:45:00 | v.hercik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí