Možná to zní...

Možná to zní...

Anotace: Politika je opravdu to poslední co mně zajímá.Ne každý může se mnou ale souhlasit.

Možná to zní jako fraška,
mně politika nebolí,
každý král má svého šaška,
jež ho nikdy neskolí.

Možná je má smysl jiná,
než ji mají ostatní,
napijí se trochu vína
a za krále se postaví.

Možná to tak ale není,
mýliti se je lidský
a král jenž vládne všem v zemi
má úkol víc než komický.

S národem ať ví si rady,
král si včésá pomádu,
ví že má za svými zády
šašků plnou armádu.

Z výšky pády bývaj tvrdé,
vrchnost nechce slyšeti,
tak se musí tvářit hrdě,
netřeba však mysleti.

Možná to zní jako fraška,
pár politika nebolí,
postačí jim jídlo,flaška
a již krále neskolí.
Autor Zdenek, 05.12.2008
Přečteno 214x
Tipy 3
Poslední tipující: NikitaNikaT., Tacca
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvá báseň má myšlenku a cosi do sebe, ST! tedy za obsah.

09.12.2008 19:10:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí