Zlobíš se, že zavolám

Zlobíš se, že zavolám

Anotace: k čemu tě mám?

*

To je jen poznámka malá na okraj
nebo brát to mám jako stížnost
do řádek vetkanou výčitku,
z níž dýchá letmé postesknutí...

V mém srdci už půlrok není k hnutí,
vejdeš se do něj totiž celý,
ačkoliv jsme se dlouho neviděli,
píšeš mi: "Už jsem spal.

Budíš mě znělkou telefonu
hůř jak houkačka od klaksonu.
Sotva jsem zabral, znovu, zas
mě do uší bil stejný hlas."

Říkám si,
k čemu tě potom teda mám,
když zlobíš se, že zavolám!?
Až budu s tebou v týdnu sedm dní,
možná tě v noci nevzbudím.

*

*
Autor Jaromila, 05.12.2008
Přečteno 346x
Tipy 20
Poslední tipující: NikitaNikaT., vodnař, WAYWARD, Holis, Psavec, Jin, 6thSun, Churry, enigman, Zasr. romantik, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň vede k zamyšlení...

07.12.2008 14:23:00 | NikitaNikaT.

...jéžiši,moc fajn ST

06.12.2008 23:32:00 | WAYWARD

Ještě že tady máme Lit(e)r!

05.12.2008 23:15:00 | Jaromila

Ze zásady... víkendový a noční zvuk mobilu...vypínám. :o)

05.12.2008 22:54:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí