Bludný Holanďan

Bludný Holanďan

Anotace: No ... vybavilo se mi slovo Bludný Holanďan!

Sbírka: Žalostná snění

Bludný holanďan,
brázdí vody oceánů,
každý na lodi platí svou daň,
chtěli být pány pánů.

Kapitán chtěl být pánem světa,
je však jen kapitánem,
bohyně Kalypsó zrádně nitky splétá,
už nikdy nebude svým pánem.

Srdce už mu nikdy nebude bít v těle,
chrání jej měďená truhlice jen,
a on přeje si směle,
aby to všechno bylo jen bludný sen.
Autor Elie, 06.12.2008
Přečteno 364x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí