Jízdenka neplatná...

Jízdenka neplatná...

Anotace: takové malé železničně-poutníkovské blues... blues o cestě za Modlou.

* zavěšeni na oprátkách
* otáčí se - kol-o-kolem
* zapomněli zadní vrátka
* branku skrytou za topolem...

Nejde to vzít zpátky. Vlak do neznáma
odjel.
Ne však s náma.

Nejde vrátit čas. Pouť trvá
a nekončí.
Pouť k tichým vrbám.

Svět se otáčí. A vadne,
černobělá.
Jsou ty lístky platné?

Ne, jsme tu stále. Vlak odjel
bez nás.
Vlak do země model.

Ukradlas kolejnici. Kus kovu -
- tě tíží.
Modlíš se k ní, znovu, znovu (...)

Není to to pravé. A ty to víš:
ta tíha
je naší cestě jenom na obtíž.

S večerem zhasnem. Přání. Polibek.
Stíny
nás něžně přikryjí - stíny výhybek.

A ráno - ráno tě zas zarmoutí.
Zvedneš se
a s kusem kovu a se mnou zas jsi na pouti.

Nejde to vzít zpátky. A zase nemáme
svou modlu.
Jen kolejnici a sebe. Ach, jak se neznáme!

* ani sebe, ani cíl
* dva blázni na kolotoči
* ani modlu, v duši mír
* - to jediné. a svět se točí (...)
Autor Bůchví..., 08.12.2008
Přečteno 252x
Tipy 18
Poslední tipující: Holis, Squat_the_world, Noc17, takova, dablik007, malá čarodejnice wiggová netopýrková, enigman, Tygropes, Psavec, Bíša, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST a ukládám si tě do oblíbenejch...a to už jsem dlouho neudělal:)

10.12.2008 19:23:00 | Squat_the_world

no,,,a svět je cíl

09.12.2008 20:16:00 | takova

to víš že točí:-)

09.12.2008 19:32:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

velmi pěkná

09.12.2008 00:23:00 | rybí prdy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí