2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea

Anotace: Stanley Kubricku...jak vy to děláte?

Stvořené nebe pro stvořený pád
to nekonečno dýchá, mám strach
ruka natažená k božskému dílu

ta maličkost našich pyšných duší
nás dusí, pomalu a tiše dusí
až přijde ten Den

Měsíc nad hlavou, tak vzdálený
letět tak k němu, mít to svolení
vzít kost a hodit ji na něj

monolit a nad ním modrá Země
tajemná sílá k Jupiteru žene
a dál, dál, do nekonečna

a na konci
kde čekali byste jen smrt
život se probudí nanovo
Autor Muta cum liquida, 08.12.2008
Přečteno 281x
Tipy 1
Poslední tipující: Cristinne
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí