To je válka

To je válka

Anotace: V úterý bude válka... nebo tak nějak to bylo... (???)

Jen stará skla dýchají mou duši
skrz opar mlhy. Něco tuším.

Venku se střílí.

Zamotali se, zapletli se do sítí.
Lampy už nesvítí,
nemohou.
Jen křídel stíny letí oblohou.

Mé žíly
pulsují strachem a samotou.
Děsivou nahotou
dnešní noci se prohání stín bojů -
- citových nepokojů.

Dřímu ve tmě. Tak potichu,
abych nevzbudil vojáky.
Spím na břichu
a moje nohy trčí do dálky -
- z promoklé ponožky kouká nůž.
Můj nůž.

Obloha je temná. Má mysl též.
Proti ohni se tyčí tmavá věž.
A město hoří... to je válka.

Nad mojí hlavou rozkvétá fialka...
Autor Bůchví..., 09.12.2008
Přečteno 319x
Tipy 6
Poslední tipující: malá čarodejnice wiggová netopýrková, Squat_the_world, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

*smajlik_trpkej_usmev* a možná víc než tušíš...

12.12.2008 15:47:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

tenhle styl můžu velice! víc takových:)

10.12.2008 19:23:00 | Squat_the_world

...moc dobrá ST

09.12.2008 22:43:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí