Defilé oveček

Defilé oveček

Anotace: před tím, než jsem usnula

Na starém leporelu
si prohlížím
defilé oveček
počítaných
před spaním.
Kolem nich pobíhá
malinký chlapeček,
jenž měl být dávno
dospělým.

Do nekončícího snu
ho ale uvěznili,
do snu lidí,
co nemohou spát
duši jeho
tím nezlomili,
stále je chce znát.

A říct jim, že to věčné
defilé ho nikdy nebavilo.
Tu práci vzal jen proto,
že se mu zalíbilo
to děvčátko,
jež si hrálo
se sedmistýmsedmdesátýmčtvrtým
beránkem v řadě.
Předtím, než usnul.

Před tím,
než jsem usnula já...
Autor Kristine Clary-Aldringen, 11.12.2008
Přečteno 273x
Tipy 8
Poslední tipující: Holis, snupicek, labuť, Psavec, enigman, Mbonita, WAYWARD
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí