Noc je tak krátká

Noc je tak krátká

Anotace: pořád mi tu chybí ty psychedelické básničky *** utíkám. tak o tom píšu.

Noc je tak krátká.

Žilami ve stěnách pulsují životy,
leskne se slída.
Na hrdle drahokamy, tvá malá
života bída.
Stůj co stůj, musíš jít.
Musíš jít se bít, ne snít.

Životy pulsují, někde vpředu čeká...
Co?

Čeká. Tak jdeš.
A s sebou všechny zveš
však nikdo nejde, nikdo netouží
se tmou a tichem (kamsi) doploužit.

Čvacht. Srdce na dlani,
rty připravené k líbání.
A nohy - nohy ve studené vodě
že zatoužil jsi po svobodě.

Světlo? Ticho. Co dál ještě?
Ostnatý drát. Zvuky deště.
Vlhké ruce. Vlhké rty.
Suché oči plné tmy.

Světlo.
Autor Bůchví..., 11.12.2008
Přečteno 307x
Tipy 7
Poslední tipující: Ještě dítě, klara07, dablik007, malá čarodejnice wiggová netopýrková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak ta je dokonalá, úplně mě ochromila... Život v pulsujících stěnách..

14.12.2008 13:54:00 | Ještě dítě

Hmm.. Smekam.. ST

12.12.2008 16:13:00 | dablik007

ehm...vyrazil jsi mi dech...

12.12.2008 15:52:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

pěkná ta tvá nová báseň pane.... =)

11.12.2008 21:39:00 | Terezie Prajzlerová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí