Komenský na to šel líp

Komenský na to šel líp

Anotace: ...

Se lžící chodil kolem džemu
kolem své sladké budoucnosti
a neustále hovořil
o tom jak jsme
prochlastali
život
kterej

víc
prochlastat
prostě nešlo

já a Herb
takovej
malej
cucák

s modrejma
očima

po mámě
a po kořalce

tak byly krásný
a vydezinfikovaný
že modrá
v nich
byla hezčí
než
na obloze

a taky jsme spolu
prodávali párky
a tisk
na náměstí

to bylo ještě
hezky

když pršelo
pozorovali jsme holky
jak nevěděj
kam schovat ňadra
v promáčených
tričkách

jo taky se ještě moc nenosily
podprsenky

tenkrát jsem poznal Helenu

vypadala líp než v Trojský válce
než ta holka s rozpuštěnejma vlasama
na obálce jedný knížky

jen já Nebyl jsem zrovna Paris
zato od té chvíle
myslím jenom na ni

a na řádky které ubíhají
jinam Na domy s obrovskými zahradami
které si nemůžu dovolit
pronajmout

jenom tak

jenom pro NI

myslím na Herba Na párky a noviny
které si holky kupují
když to vypadá na déšť

a Helena jak reliéfy na barácích ze tmy
vystupuje do mých snů

rum lacinný holky karty a výplatní pásky
do toho jako když utne

Helena

a tisíce propitejch nocí
jenom pro ni

pro příchuť mé věčné
lásky
Autor Jasmin de Paris, 11.12.2008
Přečteno 330x
Tipy 25
Poslední tipující: just me, Jin, teranosaur, Triffid Kolbe, Bíša, Holis, Marfuša, ona, její alter ego, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná...aneb co láska dokáže...Dýchly na mě staré časy a mám takový zvláštní pocit:-). Asi bys to měla zfilmovat:o)

13.12.2008 16:07:00 | teranosaur

jo parádní...líbí moc..

12.12.2008 00:01:00 | jedam

Pěkně napsané.

11.12.2008 23:05:00 | Tygropes

ano ano, je krásná... stále se překonáváš...

11.12.2008 22:57:00 | Renatka

a další krása... dnes je mimořádně podařená sklizeň :o)

11.12.2008 22:52:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí