TYFUS

TYFUS

Anotace: smutek rozlézá se v srdci pro toho, komu již vypovědělo službu

Pramen mládí,
(láska svádí)
kdo z něj pije
(ten se pak o ni bije)
pozná co je to tyfus
(smrt a....)
voda HNUS-(ná, ná na ná)
píseň zazní
(a až dozní)
život mládí dopádluje
k Branám Smrti
(ano, uhodls troubo seš po smrti)
a tebe nikdo nelituje,

pramen mládí
(láska svádí)
kdo z něj pije
z podoby se zblije,
zanedlouho pojde
tvůj organismus,
zastaví se mechanizmus
(srdeční)
odbíjí umíráček,
vyrážíme:
***
pohřební průvod
je jizvou na tvé duši
co za důvod (????)
proč jsi po smrti
------------------
chtěl jsi být mlád,
teď mrtvý jsi,
tyfus tvé tělo ovlád,
odpadls po chůzi

nezvedne se tvé tělo
ani kdyby chtělo
je teď tělem bezvládným
a já s pláčem odcházím

miloval jsi život
a pramen,
který tě zabil
měls vůbec důvod
aby ses napil?

byls krásným mužem,
který byl stár třicet let,
říkals mi sta se dožijem,
teď nedá se to vzít zpět

tvé naivní řeči
(to teda byly)
já v plačtivé křeči
(teď poprávu shnily)

byls přítel, kamarád z dětství,
(už nejsi, nejde to, já vím)
tím končí naše dějství,
(povídám, můžu, smím...)
...ti říkat
TYFUSI?
Autor China, 12.12.2008
Přečteno 287x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí