Muškáty za okny

Muškáty za okny

Anotace: kytičky

Muškáty za okny

Muškáty za okny na mě se smějí
Lidé mi závidí, trhat je chtějí
Naškubat, natrhat,
Do vody ponořit,
Do vázy nastrkat
A mě tím pokořit

Urvat je pro sebe
Kořeny přetrhat
A světlo sluníčka
Na ně už nevrhat
Barvičky vyblednou
Smůla jde zahradou
Lidé si postesknou
Co stojí za zradou

Za okny zářily
Barvami hrály
Na mě i ostatní
Tiše se smáli
Ted ve váze zdechají
Po dechu lapají
Zasadit do země
Znovu je nejde
Do sáčku
Do koše
Dost se jich vejde

Vyhodit do koše
To jde tak lehce
Však zasadit nové
Nikomu se nechce
Radost lidí pomine
S uvadnutým lístkem
Na včerejšek se zapomene
S prvním raním tiskem

A tak i já zapomenu
Na včerejší smutek
Do truhlíku zasadím
Pár nových kytek
Zase se budou smát
Tiše si povídat
A taky se strachovat
Kdo je přijde oškubat
Autor ivanka777, 12.12.2008
Přečteno 244x
Tipy 2
Poslední tipující: padající do neznáma
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-))

12.12.2008 21:02:00 | padající do neznáma

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí