Těšínská jablíčka

Těšínská jablíčka

Anotace: ...

*

V životě nám dáno není
mít každý den posvícení,
noci prázdné,
bez tance,
už se těším
na svátky,

do řádků píšu
krátké vzkazy,
že než přijdou holomrazy,
chci tě tu mít
nazpátky.

Z oken zvolna
jíní taje,
kdo nehraje – nevyhraje,
aspoň kousek z romance
chci si užít
s tebou dneska,

zda to bude humoreska,
vyvěštím si
z jablíčka;
že mě zatím nehýčkáš,
nebude snad moje vina
– té každému polovina,

dám vychladit
veltlínské,
až zas půjdeš pro jablka,
přines jedno
těšínské.

*

*
Autor Jaromila, 12.12.2008
Přečteno 315x
Tipy 13
Poslední tipující: NikitaNikaT., Zasr. romantik, Myrja, Holis, hanele m., labuť, Bíša, enigman, WAYWARD
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Konec je lehce humorný... básenka se mi líbí.

22.12.2008 21:59:00 | NikitaNikaT.

...ale nebyla, ale už Jsi mne umyla...

13.12.2008 23:04:00 | rybí prdy

Bodejť bys neměl, protože tato byla pro tebe!!Ale pst!

13.12.2008 12:20:00 | Jaromila

Znám to pochopitelně ještě odjinud, ale mám to velmi rád...***

13.12.2008 00:11:00 | rybí prdy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí