Úděl bohů

Úděl bohů

Anotace: Náhled na svět, na podstatu lidské božskosti a snahu vystoupit z řady.

V mládí já klaněl se bohům a nenáviděl kříž.
Bozi však brzy zemřeli a já musel jít blíž.
Blíž ke slunci a přitom v jeho stínu
já zjistil jsem, že Bohem jsem a v sebe postavil svou víru.

Svět šel dál, já zjistil jsem, že vidím.
Jen zástup tupců v proudu času,
stojících a obdarovávaných dobrodiním
nás všemocných bohů.

My dobří Bozi jim ryby házíme,
někdy čerstvé jindy smradlavé,
a přitom se božsky bavíme.
Tot´ božské právo prastaré.

My v stálém pohybu se nacházíme
a nikdy necouvneme před proudem.
Neměníme se, k slunci letíme a moudříme,
a ostatní ať pohltí temná zem.

Však ty co na křídlech svobody ducha se zvednou,
rád přivítám mezi námi Bohy.
Rád jim pomohu pokud prohlédnou,
a nechají si ďábelské nasadit rohy.

Nás ďábli nazývají Ti
jež v proudu stojí plni zloby,
že oni jen žerou smradlavé ryby
a My jsme volní navěky.

S hlubokým pochopením a úctou
věnováno François Villonovi
Autor F.Villon, 12.12.2008
Přečteno 386x
Tipy 5
Poslední tipující: Tacca, Jin, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na boha nehraju, nemám kudrlinky...

12.12.2008 23:49:00 | Miguel

...ty jsi taky bůh,to jsme dva a s On tři,přidá se někdo?

12.12.2008 23:47:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí