Zrnko

Zrnko

Anotace: Netlačte na přátele...

Jak písku zrníčko,
Značící všecičko.
Přátele na, které vzpomínáš,
Vzpomínky nad, kterými přemítáš.
Jsou-li pravda či lež,
Vše má v sobě skrytou zvěst.
Hrst písku v ruce zamčená,
Duše láskou zmrzačená.
To vše ten proud značí
A zrnko stále méně tlačí.
Jak minulost co pevných kontur pozbývá
A jen prázdno tvou hlavu obývá.
Čím však více tlačíš,
Tím více přátel ztrácíš.
Jen ať písek proteče,
Zůstane přeci někdo, kdo sítu uteče.
Těch pár zrn co se na dlani zaleskne,
Vzpomínka na ně ti hlavou probleskne.
To jsou zrna co tě neopustí,
Neb síto je dál nepropustí.
Ty navždy ti zůstanou
A dokud je budeš mít zlé věci se nestanou.
Autor BuF, 13.12.2008
Přečteno 355x
Tipy 1
Poslední tipující: Filková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí