Jedlové přání

Jedlové přání

Anotace: Přišly mi verše stromové...

Jedlová (Abies Alba)

Poskrovnu strom tento stojící...
rovný a vznešený
nenáročný a přímý...
prostál a rostl, bezpočet jar...
co šišek dal... a přečkal zimy...

Přeji ti stoletost voňavou
a drobné hříbky pod trávou
u tvého vznešeně pevného stání
zákoutí v soukromí...
dostaveníčko k milování

S díky ti přeji
koncerty ptáčků,
co lesem znějí....
Tišiny jehliček
Sousedství smrků
proběhne srnec
skryje se zajíček

Kéž s pilou
ať tě nikdo nevidí
v čase prořezávek
(nečekej dobro od lidí...)
Hlavně ti překrásný strome přeji
stůj v lese dál,
jen co nejhlouběji
příští kolemjdoucí pobýt
ať v tvém podvětvoví smějí.
Autor Veselý Drak, 14.12.2008
Přečteno 262x
Tipy 25
Poslední tipující: NikitaNikaT., Weylin, STIMPRE, Anita Buchtová, Holis, labuť, Dota Slunská, isisleo, Psavec, WAYWARD, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře

Tohle je velmi zajímavé a působivé, ST! za obsah.

28.12.2008 19:47:00 | NikitaNikaT.

Pěkné..

16.12.2008 13:18:00 | Weylin

Jsem v pohádce? :)

15.12.2008 12:16:00 | Dota Slunská

Hezká, hlavně v tento čas.

14.12.2008 19:32:00 | Psavec

:o))

14.12.2008 15:12:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí