O DVOU BÁSNÍ(L)CÍCH

O DVOU BÁSNÍ(L)CÍCH

Anotace: /Lukášovi/´Pořád o všem jenom melem a nic neuskutečníme; už jsme doopravdy trapní - stále se jen vymlouváme, donekonečna sníme´ –

"O živých (legendách) se píšou knihy;
o mrtvých se točej filmy" –
. . .
Mně prý nejdou metafory
(nedostatečná stylizace / zobecnění / symbolika)
Tobě vytýkají že píšeš jak z červené knihovny
(přeobrazováno / „přeslazeno“) –
. . .
Literární ambice
Divadelní ambice
a snad i filmové…

´Román, scénář…´nechceme to hned
Jasně…jednou…
dobyjeme svět –
. . .
A na poezii lkáme jako na
starou děvku
Se smíchem tvrdíme že ji nebereme vážně –
Přitom můžeme být rádi že nás aspoň
něco drží
(otevřenost nezavřených dveří, račte…)
Že nás psaní zcela neopustilo
(ač to po nás nikdo nečte)
Že naše myšlenky mohou vycházet
ať už jakkoli omezujícím žá(n)rem –
Prokletím jest „starých mistrů“, pisálků a psanců…
Poezie – jediným východiskem Bernhardových
´ztroskotanců´ –
. . .
Prej talent od boha…´proboha´
Budem donekonečna za svitu vnitřních pochodní
prodírat se tmou
A zpívat neumíme….
– jen další zbytečná báseň o nás dvou –
Autor Andrea Vatulíková, 14.12.2008
Přečteno 248x
Tipy 12
Poslední tipující: subrtka, IIvulka, TERezicKA, Lukáš Rymeš, Romana Šamanka Ladyloba, její alter ego
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí