Poutníci

Poutníci

Anotace: ...

*

Dříve, než nás osud skolí,
řekni mi, kam spěcháš, kam?
Přestože nás srdce bolí,
opačně jdem každý sám.

Ty severní a já jižní
vybrali jsme dál svůj směr,
opouštíme svoje bližní,
chladno, čím víc na sever.

Jako zvadlé listí stromů
poletujem v povětří,
nenajdem už cestu domů,
teplo krbu v závětří

– dva rozdílné póly v Zemi
nedostupné směry všemi,
přes hory a přes moře
daleko je k pokoře

– hrdost lví a prudkost štíří,
dva poutníci na Sibiři,
dvě ospalé oči k ránu,
dva ostrovy v oceánu.

*

*
Autor Jaromila, 16.12.2008
Přečteno 309x
Tipy 27
Poslední tipující: Kapka, Já Esther Ruth, bez nápadu na přezdívku..., NikitaNikaT., Myrja, jedam, Bíša, enigman, Petbab, 6thSun, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

štír! taky jsem štír! ale to nic. to mé ego se hlásí. ale k básni. je vážně vážně velmi hezká. naléhavá... smutná. ale ne unylá, ne nudná, živá, ale trudná...

18.12.2008 22:05:00 | Já Esther Ruth

První sloka je jak ze života vystřižená... ne z mého, ale někoho jiného.

17.12.2008 08:36:00 | NikitaNikaT.

...miluji štíry,jsem štír

16.12.2008 00:13:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí