Lence II

Lence II

Anotace: Slohové cvičení na téma: Vztahy mezi mužem a ženou. a) Úvod b) Stať c) Závěr Je to dlouhé, promiňte a vydržte.

1/ Úvod:

Lence

Nerada, jak často tvrdíš,
nerada si hraješ s ohněm,
však oheň u mne nehrozí,
tam nedostaneš mě ni koněm,
a tak vzpomeň na mou ženu,
co z dálky vždy zahrozí.

Zahrozí a zaburácí:
"V mojich vodách nelovit!
Ač šedivý tak můj je hřebec,
zkus si jinde políčit!"

2/ Stať

Konečně Lence

Vyhaslá sopka,
jsem celý já,
ta ohně nemá,
jen ve snech mých plá.

Sny žhavé jsou,
moje je slast,
vše jde stranou,
tvoje i má vlast.

Tvoje je má vlast,
ni ková ji v ohni,
drž, dokud plá,
přes cos ji ohni.

Nehrá si s ohněm,
však ráda hraje si,
vím, že jsem naivní,
zvlášť na i v ní.

V ohni pár polen,
každé hoří zvlášť,
teplo je kolem,
že nemusíš mít plášť.

Bez pláště a nazí,
vyrábíme teplo,
to mnohé jistě mrzí,
když zažíváme krásno.

3/ Závěr

Zase Lence

Láska je kolem nás.
Ale:
Blbost je všude doma.
Tož vítej a pojď dál.

PS:

Teď všem

a) Leží-li ti něco na mozku, udělej si z toho srandu.
moc to nepomůže, ale trochu se ti uleví.
b) Postupem času zjistíš, že i částečná úleva ti
udělá dobře.
c) Nakonec budeš vděčný, jen když si budeš moci
ulevit a nečekat, až ti to někdo povolí.

Poznámka pro znalce:

I vyhaslá sopka může vybuchnout, a pak je to fofr ...
Autor Zasr. romantik, 16.12.2008
Přečteno 313x
Tipy 11
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., Květka Š., Bíša, Mario de Janiero, Mbonita, Tacca, WAYWARD
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak o tej sopce temu věřím! :o) Tvá slova mne přesvědčila... skutečnost zkoumat nebudu! :oP :oD

17.12.2008 06:24:00 | NikitaNikaT.

..Jasně! Máte- li problém, složte si na něj písničku...

16.12.2008 11:23:00 | Mario de Janiero

ta poznámka mě dostala
myslím,že sopka není až tak zoufalá

16.12.2008 08:05:00 | Mbonita

...máš ST a nehodnotím to jako poezii,ale jako život.
Pro znalce:máš pravdu,ale opatrně ;-)

16.12.2008 01:07:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí