EDGAROVO SRDCE

EDGAROVO SRDCE

Anotace: Balada pro bandity (publikováno též na serveru Písmák pod pseudonymem Venango, který tam v současnosti používám)

Proč se mi směješ můro uplakaná
kams dala oči strigo jasnozřivá
Edgar mě pozval k lovu na havrana
štvali jsme koně do zmrzlého rána
až se jim slastným během vzňala hříva

Bylo to v lednu cestou do Cossomby
jak barmská dýka cesta byla křivá
a mrtvé slunce páchlo jako zombie
vezli jsme sebou kufříkové bomby
nějaký žrádlo a pár plechů piva

To mě se směješ jako hnusná coura ?
Už vím už chápu proč jsi ještě živá
bláhový Edgar líčil na kocoura
jak zpitý řezník co vlastní ženu bourá
páč stejně byla mdlá a neduživá

Směješ se krásně byť z tvého obličeje
jen málo zbylo a vztek jím prohořívá
proč tisknout dlaně k meči z Mediceje
když stejně voda lehce proteče je
jak už to s živly čas od času bývá

Jeli jsme tryskem a nasávali pachy
krev z korun buků nám stříkla na kladiva
koně se chvěli neznámými strachy
studený sníh jim probodával šlachy
a zem se třásla jak kočka zimomřivá

Bylo to v lednu cestou k Baltimoru
kdy Edgar jako osmiruký Šiva
do kůry stromů tesal signum moru
a bílé lani mířil na komoru
kdykoli cítil že se na něj dívá

Edgarův hrob jsem pokryl šupinami
neb v každém z nás se kousek plaza skrývá
to ráno nic už nepřipomíná mi
serval jsem z nebes zbylé vzdušné chrámy
už toho málo k završení zbývá:

I koně zdechli jak nevyřčené slovo
propíjím noci a denně jsem jak slíva
sedím tu v krytu a přesto přes olovo
zní věčný rytmus - srdce Edgarovo
podzemní zvony ráno rozeznívá

...
Autor Styxian, 16.12.2008
Přečteno 404x
Tipy 2
Poslední tipující: WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myslím, že je to krásné.
This is the book I never read
These are the words I never said
This is the path I'll never tread
These are the dreams I'll dream instead
This is the joy that's seldom spread
These are the tears...
The tears we shed
This is the fear
This is the dread
These are the contents of my head

20.01.2010 00:26:00 | Cristinka

...moc dobré dílko ST

16.12.2008 19:11:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí