Tesklivá

Tesklivá

Anotace: ..smutná hra se slovy..inspirací bylo vyhledání slova "nostalgie"ve slovníku cizích slov, česky znamená " teskná touha"

.
To teskná touha tklivě taje.
Mysl tvoji objímaje
boří zámky vzdušné,z citů.
Láme křídla v koloritu
všedního dne, reality.

Ikar padá na zem zbitý,
rozlámané paže.
Bolí.
Jak vpletené do soukolí.

Hůře duši.
Štěstí v prachu.
Realita beze strachu
zahubila sny.

A víra ?
Že prý nikdy neumírá.
Naděje to planá.

Smutek češe zrána
vlasy tvoje, lokny lepé,
oči ke tvé kráse slepé.

Otupěle, zvykem doby,
na prach všechno
kolem drobí.
.
Autor Terakota, 17.12.2008
Přečteno 352x
Tipy 12
Poslední tipující: Kozoroh 1, jedam, Holis, 6thSun, Mbonita, Štěpina G, enigman, Magna, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naděje umírá poslední!
Jaký to smysl má,
když ten, co nádherné sny si sní,
již mnohem dříve zhasíná?;o(

03.11.2010 15:51:00 | Kozoroh 1

Naděje umírá poslední!
Jaký to smysl má,
když ten, co nádherné sny si sní,
již mnohem dříve zhasíná?;o(

03.11.2010 15:51:00 | Kozoroh 1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí