Temná květina

Temná květina

Anotace: Možná kdysi sama žila a v mé básni se navrátila

V očích hřích a tisíc vin
Tvář, jak něžný cherubín
Duše stará, jak sám čas
Kdo vtiskl ti ten temný jas
Snad ten, kdo zná tvé viny
Snad ten, kdo byl ti milý

Krásná i strašlivá
Bohyně čistoty i zla
Jen ty můžeš být
Jen o tobě mohu snít

Zrozená z temnoty i světla
Mé viny jsi ze mne smetla
Jsi soudce, ale i kat
S tebou nikdo nesmí si hrát

Maříš i dáváš životy
Jsi plná zášti i dobroty
Jsi hřích i vina
Jsi Hádova konkubína

Kdy vzal tě tvému světu
Když vyřkl osudovou větu
V níž vše je řečeno a psáno
Malá temná chryzantémo

Zůstaň se svým pánem
Já opustím tě s ránem
Stejně jako ty mě
Prastarý cherubíne
Autor Santinan Black, 19.12.2008
Přečteno 411x
Tipy 14
Poslední tipující: Bíša, Kubino 2, Gabrielle Taroka, Vlk v rouše, Psavec, 6thSun, Gracia
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

!!!

13.05.2010 23:00:00 | Bíša

Fakt zůstávám v němém úžasu, některé obraty jsou až neuvěřitelné, dokonalé!

22.04.2009 12:31:00 | Kubino 2

Vynikající...úžasné...excelentní...bylo by snad více slov k vyjádření kvality tohohle dílka,ale mě už nenapadají....great!

20.01.2009 22:30:00 | Barpob

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí