Moje Promontorium magnum

Moje Promontorium magnum

Anotace: - Anonymní odkazy -

Sbírka: Tajemná světla - anonymní odkazy

.

Nedohlédneš světla
maják na konci mého světa
Promontorium magnum
za útesy je ukryt
vrhá své paprsky do svobody prostoru
volnost nekonečna mořské hladiny
duše - mezi vlnami plachý stín
a můj milý delfin z Horního náměstí
(Arión s Lesbu byl laskav . . . )
si hrají na honěnou

Ó poztrácené sny
jak bolestné to bude bez vás
až nezůstane nic z nadějí
jen stín . . . mezi oblaky
měsíční svit
nezúčastněný polibek
stříbrná mince rozloučení
s nikým
a studená dlaň . . .

.
Autor Těšínský, 19.12.2008
Přečteno 336x
Tipy 3
Poslední tipující: Lota, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...když v nitru maják svítí, není se proč obávat, třebaže se zdá, že je tam kdesi, na konci světa...

19.12.2008 19:45:00 | Lota

Působí na mě zvláštně i hezky :o)

19.12.2008 17:03:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí