Zpráva o noci Bartolomějské

Zpráva o noci Bartolomějské

Anotace: Tak tohle bylo docela složité, protože anglický sonet musí mít přesně 10 slabik na řádek.

Bartolomějská noc je nocí můr,
Hlavy lví vystupují ze stran všech.
Nebohý kněz těžce šplhá na kůr,
Chce kázat, však upadá v posměch.
Zazděná jeptiška vypadla ven,
Papež chvějíc obrací se v křesle.
Pro hugenoty je to špatný sen,
Vrazi mají připravené sesle.
Šašek pláče, tragéd se směje jen,
Komedie jsou plné omylů.
Na velké louce plejí žáby len,
Sleduje je tam spousta čumilů.
Na věži chrámu zazvonil zvonec,
Jak říká prorok: „Tohle je konec.“
Autor Hanussen, 23.12.2008
Přečteno 251x
Tipy 2
Poslední tipující: kikis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo v dnešní době je vše naruby a Komedie jsou plné omylů :-)
Zaujala mě.

23.12.2008 23:01:00 | kikis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí