Pozdrav z doupěte

Pozdrav z doupěte

Anotace: Napsáno ve vinárně

Sbírka: pro hledání dílka

Pozdrav z mého doupěte

Z mého doupěte neřesti a vína,
posílám pozdrav a není to má vina,
že lidé kolem myslí,
on je ten,
co kalí klidné vody,
on je ten,
co nové hledá svody,
pro nový vtip ohne se,
a nikam se nevznese,
co padá stále dolů,
on vyrost‘ v Temném Dolu,
tam vysnil si svůj lepší svět,
a je vděčný, dostane-li květ,
od vás, co jen málo chápou,
že není z těch, co se drápou.

In vino veritas je pravda jedna,
však hledám na hladině i u dna,
stále, stále marně,
a jsem zcela na dně.

Poslal vám pozdrav a jeho je to vina,
že pravdu hledal jen v poháru vína,
lež pohřbil ve svém světu,
a spleten věkem volal větu:

" Dobří lidé, bděte!
Stejně umřete!"
Autor Zasr. romantik, 24.12.2008
Přečteno 355x
Tipy 22
Poslední tipující: WAYWARD, isisleo, Tacca, Bíša, Holis, Jaromila, labuť, Maura, Mario de Janiero, s.e.n, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...víš co by byla pecka?...Dobří lidé bděte,stejně neumřete,dobře vám tak :-)

29.12.2008 00:49:00 | WAYWARD

dobří lidé bděte! S pravdou neumřete.

25.12.2008 13:33:00 | Jaromila

Ve víně je pravda,ale sedí na dně a než se k němu dopijeme,zapomenem co vědět chceme.

24.12.2008 14:00:00 | s.e.n

Tak nevím...kdo líp léčí celý světabol -
jestli přítel psychiatr, nebo přítel alkohol...:-))

Krásné svátky milý romantiku...

24.12.2008 13:44:00 | shakespeares

Tak na zdraví a hodně květů! K tomu ještě jednu větu - krásné vánoce!

24.12.2008 10:46:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí